Torneig de glosa

Un torneig s'ha definit com
"una competició cavalleresca on no hi ha esperit d'hostilitat sinó únicament la pràctica i exibició de la destresa".

En un torneig de glosa les armes seran
les paraules, 
       l'enginy, 
              l'acudit, 
                     la picardia, 
                              la bellesa,
                                       la capacitat de provocar emocions

Xerram per tant de la vessant més lúdica de la competició on el companyerisme i la cooperació agafen tant importància com la demostració individual de cada glosador.

Aquest és el plantejament que un grup de glosadors esperonats per l'ajuntament des Migjorn i estalonats per l'associació Soca de Mots volem dur as Migjorn el proper dia 29 de novembre.

Amb la idea que la majoria d'aficionats de tota l'illa vengui a Es Migjorn Gran a xalar de la glosa durant bona part del dia. El format de torneig està també especialment pensat amb un format atractiu per aproximar la glosa a un sector de públic que de forma habitual no segueix els glosats més "tradicionals".

El programa 

• 12.30 h a 14.00 h Vermut glosat 

S'Auba
Sa Branca

• 18.00 h a 19.30 h Primeres proves del torneig 

Cas Jubiltas
La Palmera
Bar Peri

• 20.00 h a 22.00 h Proves finals del Torneig 

Sala Verda


El Torneig consistirà amb una competició on els glosadors que vulguin participar mediran la seva destresa i enginy amb diferents proves i jocs que uns animadors proposaran.

Els glosadors de forma individual i col∙lectiva hauran de cooperar i competir a la vegada per demostrar el seu domini de la glosa en totes les seves vessants (acudit, bellesa poètica, rapidesa...)

El públic valorarà cada prova. 

L'objectiu final és xalar i sobretot fer xalar al públic assistent creant un ambient agradable durant bona part del dia a Es Migjorn.