12 hores d'improvisació

http://socademots.wikispaces.com/III+12+hores+d%27improvisaci%C3%B3+Ferreries+6+de+mar%C3%A7+de+2010

Ferreries 6 de març de 2010
Les 12 hores van ser un èxit. Hi va haver molta animació i participació en tots els actes. Cal esmentar la diada de companyonia, de referències als móns particulars de cada contrada, la possibilitat de conèixer la manera d’improvisar de cada lloc, etc.
Al llarg del dissabte, Ferreries va viure una revolució de la glosa. El migdia, el batle i la regidora de cultura ens van rebre al saló d'actes de l'ajuntament on, seguidament, es va fer la taula rodona. Els ponents van coincidir que els darrers anys hi ha hagut un ressorgiment de la cançó improvisada, que actualment gaudeix de bona salut, però que encara cal fer feina per assegurar el futur a llarg termini.
El capvespre, la passada pels bars va tenir els seus alts i baixos, però tothom va seguir expectant i encuriosit les manifestacions dels grups que van donar una sonoritat especial a cada aturada. Cal esmentar l’encert de l’organització de dur a terme un sorteig per fer els grups d’improvisadors.

La sessió final del vespre, a l’envelat de la plaça fou seguit per un bon grup de persones –unes 150 s’hi arribaren a congregar-. Va sobtar l’experiència del rap valencià, fet en català i l'actuació del jovenet menorquí (en Pablito) que ens va sorprendre amb el rapeig improvisat també en català.

L’organització i la preparació per part de Soca de Mots va estar en una gran alçada, fet aquest que fou reconegut per tots els participants.

Esperam que aquestes 12 hores tenguin continuïtat (sigui a Menorca o a un altre indret) els propers anys per tornar ajuntar i aprendre de les diferents maneres d'improvisar de València (albaes), Catalunya (corrandes, nyacres i garrotins) i les illes (gloses).
El que agraïm més de tot és l'acollida de la gent de Ferreries i de tota Menorca i la participació activa de moltes persones per fer realitat aquestes 12 hores.